Free go Gluténmentes almás-fahéjas krokett vaníliasodóval

HOZZÁVALÓK:
360 g Free go gyorsfagyasztott Gluténmentes almás-fahéjas krokett
5 dl olaj
5 dkg porcukor
50 g cukor
25 g gluténmentes liszt
5 db tojássárgája
650 ml tej
1 db vaníliarúd

Elkészítés:
A cukrot és a  gluténmentes lisztet elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 150 ml tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a hüvelyt is (ezt a végén kivesszük), a tojássárgáját és a maradék tejet átkeverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd ha langyosra hűlt, berakjuk a hűtőbe felhasználásig.
A fagyasztóból kivett Free go kroketteket bő forró olajban 175-180 °C hőmérsékleten 3-4 perc alatt folyamatos forgatás mellett süssük aranyszínűre és ropogósra. Majd szedjük ki és papírtörlőn itassuk le a róla az olajat.
A kroketteket tegyük tányérra és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, tálaljuk a lehűlt, korábban elkészített vaníliasodóval.

Jó étvágyat kívánunk!