Fenntarthatóság és társadalmi szerepvállalás

Társadalmi szerepvállalásunkat és a fenntartható fejlődés érdekében tett lépéseinket azon alapelv köré építjük, hogy vállalatunk nem független a környezetétől, a helyi közösségi érdekektől.

Ennek megfelelően a környezetünk megóvása és a fenntartható fejlődés érdekében számos erőfeszítést teszünk.

A termeléshez szükséges felhasználandó hálózati villamosenergia-igényünk csökkentése érdekében megújuló energiaforrást használunk, hiszen 2023-ban egy 395kVA névleges teljesítményű napelemes önfogyasztáscsökkentő erőművet telepítettünk. Ezen túl a gyártási tevékenységünk során termelődő hőmennyiséget hőcserélő berendezések alkalmazásával hasznosítjuk a használati melegvíz előállításához, csökkentve ezzel a fosszilis energiahordozók felhasználását.

A termékeink másodlagos csomagolásához használt kartondobozok olyan beszállítótól kerülnek beszerzésre, amely rendelkezik FSC tanúsítással, azaz a csomagolóanyag gyártásához felhasznált faanyag a helyes társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szabványok alapján megvizsgált és tanúsított erdőből származik.

A papírfelhasználásunk csökkentése érdekében azon partnereink részére, akiknek az üzletvitele alkalmas az elektronikus adatcsere rendszerének (EDI) használatára, a keletkező számviteli dokumentumokat (pl. számlák, szállítólevelek) elektronikus úton továbbítjuk. Ugyanezen oknál fogva egyes partnerekkel a szerződéskötés folyamata is elektronikus úton, papírmentesen történik.

Társadalmi szerepvállalásunk a helyi közösségek támogatását célozza, azáltal, hogy anyagi és természetbeni támogatással hozzájárulunk ezen közösségek, szervezetek működésének fenntartásához. Ennek keretében minden évben anyagilag támogatjuk a földrajzilag illetékes tűzoltó egyesületet, valamint a helyi önkormányzatot az általa minden évben megrendezendő Krumplifesztivál megszervezésében, továbbá olyan közösségi kezdeményezésekhez biztosítunk természetbeni támogatást, mely a helyi művelődési ház (IKSZ) infrastrukturális fejlesztését célozzák meg.

Társadalmi szerepvállalásunk és a fenntartható fejlődés érdekében tett erőfeszítéseink túlmutatnak a jogszabályok által támasztott kötelezettségeken.