Túrótöltelékes derelye, mandulás morzsában sárgabarack fagylalttal

HOZZÁVALÓK:
1 kg gyorsfagyasztott Frigo Túrótöltelékes derelye
10 dkg zsemlemorzsa
4 evőkanál étolaj
10 dkg mandula
5 dkg porcukor
20 dkg sárgabarack  fagylalt
sárgabarack a díszítéshez

Elkészítés:
A zsemlemorzsát egy serpenyőben az olajjal aranybarnára pirítjuk. A mandulaszemeket mozsárban durvára törjük, és a serpenyőben aranybarnára pirított morzsához adjuk. A fagyasztóból kivett derelyéket fagyasztott állapotban 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számított 12 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg a derelyék feljönnek a víz tetejére, majd szűrűkanállal kiszedjük és a serpenyőben lepirított morzsához adott mandulás keverékbe forgatjuk. Ezt követően tányérra tálaljuk, majd ízlés szerint porcukorral megszórjuk. Mellé helyezzük a pár gombóc sárgabarack fagylaltot, és a végén a kockázott sárgabarackkal díszítjük a tányért.

Jó étvágyat kívánunk!