HOZZÁVALÓK:
1 kg gyorsfagyasztott Frigo Szilvatöltelékes gombóc
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg dióbél
4 evőkanál étolaj
5 dkg porcukor
20 dkg vanília fagylalt
fahéj és szilva a díszítéshez
Elkészítés:
A zsemlemorzsát egy serpenyőben az olajjal aranybarnára pirítjuk. A dióbelet daráljuk néhány szem kivételével, amit darabosra vágunk késsel. A fagyasztóból kivett gombócokat fagyasztott állapotban 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és újraforrástól számított 10 perc alatt puhára főzzük, majd szűrűkanállal kiszedjük. A kiszedett gombócokat a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, ezt követően a darált dióban is megforgatjuk, és ízlésesen tányérra helyezzük. Igény szerint megszórjuk porcukorral. Mellé helyezzük a pár gombóc vanília fagylaltot, és a végén a szilva gerezdekkel és egy fahéjrúddal díszítjük a tányért.
Jó étvágyat kívánunk!