Főzési eljárás/Tárolás |
Idő |
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
|
Elkészítési javaslat |
Tűzhely/főzőlap |
6-7 perc |
100 °C |
A gombócokat fagyasztott állapotban a csomagolásban található súlyhoz képest 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 6-7 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük. |
Elkészítési javaslat |
|
|
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is. |
Tárolási javaslat |
|
|
-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig |
Irányadó napi beviteli érték (INBÉ)
Tápanyag | INBÉ/Felnőtt |
1 adag |
% INBÉ |
Energia | 2000 kcal |
78 kcal |
4 |
Cukor |
90 g | 4,3 g | 5 |
Zsír | 70 g | 0,44 g | <1 |
Telített zsír |
20 g | <0,1 g | <1 |
Nátrium | 2,4 g | 0,14 g | 6 |