Sárgabarackízes gombóc

A gyorsfagyasztott barackos gombóc olyan gyorsfagyasztással tartósított élelmiszer, amely burgonyapehely, liszt, só, víz és étolaj keverékéből készült tésztából és a belsejébe helyezett sárgabarackízből, sárgabarack darabból és lékötőből áll.
Illat/Íz: A termék összetételére, a burgonyás tésztára és a kellemes illatú sárgabarackra jellemző.
Megjelenés: A gombócra jellemző gömbölyű formájú,azonos rétegvastagságú tészta, nem alaktalan, mechanikai sérülésektől mentes, összeragadt daraboktól mentes.Főzést követően megtartja formáját.
Méret: átmérő:5-6 cm/Tésztavastagság: 8-10 mm/Töltelékarány 20%
Állomány:Nem túl kemény, szájban nem tapad, nem ragacsos, nem széteső, jellegzetesen rugalmas, puhasága megfelelő. Töltelékben jól látszanak a barackkockák.

Adagnyi egység  1 db gombóc
Adagnyi egység mennyisége
(g-ban vagy ml-ben kifejezve)
 50 g
Csomagban lévő adagok száma  20-21 db
Kiszerelési egység/ háztartási  10*1000 g
Gasztro  1/10 kg
Főzési eljárás/Tárolás
Idő
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
Elkészítési javaslat
Tűzhely/főzőlap
8-9 perc
100 °C
A gombócokat fagyasztott állapotban a csomagolásban található súlyhoz képest 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 8-9 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is.
Tárolási javaslat


-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig

Irányadó napi beviteli érték (INBÉ)

Tápanyag INBÉ/Felnőtt
1 adag
% INBÉ
Energia 2000 kcal
59 kcal
3
Cukor
90 g 8,1 g 9
Zsír 70 g 0,35 g <1
Telített zsír
20 g 0,15 g <1
Nátrium 2,4 g 0,06 g 2