Főzési eljárás/Tárolás |
Idő |
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
|
Elkészítési javaslat |
Tűzhely/főzőlap |
8-9 perc |
100 °C |
A gombócokat fagyasztott állapotban a csomagolásban található súlyhoz képest 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 8-9 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is. |
Tárolási javaslat |
|
|
-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig |
Irányadó napi beviteli érték (INBÉ)
Tápanyag | INBÉ/Felnőtt |
1 adag |
% INBÉ |
Energia | 2000 kcal |
59 kcal |
3 |
Cukor |
90 g | 8,1 g | 9 |
Zsír | 70 g | 0,35 g | <1 |
Telített zsír |
20 g | 0,15 g | <1 |
Nátrium | 2,4 g | 0,06 g | 2 |