Főzési eljárás/Tárolás |
Idő |
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
|
Elkészítési javaslat |
Tűzhely/főzőlap |
6-7 perc |
100 °C |
A gombócokat fagyasztott állapotban 10-szeres mennyiségű
forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 6-7 perc
alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában
megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is. |
Tárolási javaslat |
|
|
-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/200 kcal):
Átlagos tápérték |
100 g termékben |
1 adag (200 g) |
% RI |
Energia | 829 kJ/195 kcal |
1657 kJ/391 kcal |
20 |
Zsír |
1,3 g | 2,5 g | 4 |
melyből telített zsírsav |
0,2 g | 0,4 g | 2 |
Szénhidrát |
40 g | 80 g | 31 |
melyből cukrok |
5 g | 10 g | 11 |
Fehérje |
5,8 g | 12 g | 24 |
Só |
0,5 g | 1,0 g | 17 |