Meggytöltelékes gombóc

A gyorsfagyasztott meggytöltelékes gombóc olyan gyorsfagyasztással tartósított élelmiszer, amely burgonyapehely, liszt, só, víz és étolaj keverékéből készült tésztából és a belsejébe helyezett meggy töltelékből (magozott meggy, lékötő, cukor) áll.

Illat/Íz: A termék összetételére, a burgonyás tésztára és a kellemesen édes-savanyú meggy illatára jellemző.

Megjelenés: A gombócra jellemző gömbölyű formájú, azonos rétegvastagságú tészta, nem alaktalan, mechanikai sérülésektől mentes, összeragadt daraboktól mentes. Főzést követően megtartja formáját.

Méret: átmérő:5-6 cm/Tésztavastagság: 8-10 mm/Töltelékarány

Állomány: Nem túl kemény, szájban nem tapad, nem ragacsos, nem széteső, jellegzetesen rugalmas, puhasága megfelelő. A töltelék a főzést követően jellegét megtartja.


Adagnyi egység  1 db gombóc
Adagnyi egység mennyisége
(g-ban vagy ml-ben kifejezve)
 50 g
Csomagban lévő adagok száma  20-21 db
Kiszerelési egység/ háztartási  10*1000 g
Gasztro  1/10 kg
Főzési eljárás/Tárolás
Idő
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
Elkészítési javaslat
Tűzhely/főzőlap
6-7 perc
100 °C
A gombócokat fagyasztott állapotban 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 6-7 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is.
Tárolási javaslat


-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/200 kcal):

Átlagos tápérték
100 g termékben
1 adag (200 g)
% RI
Energia 829 kJ/195 kcal
1657 kJ/391 kcal
20
Zsír
1,3 g 2,5 g 4
melyből telített zsírsav
0,2 g 0,4 g 2
Szénhidrát
40 g 80 g 31
melyből cukrok
5 g 10 g 11
Fehérje
5,8 g 12 g 24

0,5 g 1,0 g 17