Főzési eljárás/Tárolás |
Idő |
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
|
Elkészítési javaslat |
Tűzhely/főzőlap |
12-15 perc |
100 °C |
A gombócokat fagyasztott állapotban a csomagolásban található súlyhoz képest 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 8-9 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk , amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is. |
Tárolási javaslat |
|
|
-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig |
Irányadó napi beviteli érték (INBÉ)
Tápanyag | INBÉ/Felnőtt |
1 adag |
% INBÉ |
Energia | 2000 kcal |
65 kcal |
3 |
Cukor |
90 g | 12,1 g | 13 |
Zsír | 70 g | 0,3 g | <1 |
Telített zsír |
20 g | 0 g | 0 |
Nátrium | 2,4 g | 0,1 g | 4 |