Főzési eljárás/Tárolás |
Idő |
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
|
Elkészítési javaslat |
Tűzhely/főzőlap |
2-3 perc |
100 °C |
A túrós derelyét fagyasztott állapotban a csomagolásban található súlyhoz képest 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 2-3 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk , amíg a derelyék feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is, ízlés szerint gyümölcs lekvárral szervírozzuk. |
Tárolási javaslat |
|
|
-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig |
Irányadó napi beviteli érték (INBÉ)
Tápanyag | INBÉ/Felnőtt |
1 adag |
% INBÉ |
Energia | 2000 kcal |
335,6 kcal |
17 |
Cukor |
90 g | 22 g | 24 |
Zsír | 70 g | 4 g | 6 |
Telített zsír |
20 g | 1,6 g | 8 |
Nátrium | 2,4 g | 0,34 g | 14 |