Főzési eljárás/Tárolás |
Idő |
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
|
Elkészítési javaslat |
Tűzhely/főzőlap |
2-3 perc |
100 °C |
A szilvalekváros derelyét fagyasztott állapotban a csomagolásban található súlyhoz képest 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 2-3 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg a derelyék feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is, ízlés szerint gyümölcs lekvárral szervírozzuk. |
Tárolási javaslat |
|
|
-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig |
Irányadó napi beviteli érték (INBÉ)
Tápanyag | INBÉ/Felnőtt |
1 adag |
% INBÉ |
Energia | 2000 kcal |
349,8 kcal |
17 |
Cukor |
90 g | 58,8 g | 65 |
Zsír | 70 g | 1,36 g | 2 |
Telített zsír |
20 g | 0,56 g | 3 |
Nátrium | 2,4 g | 0,42 g | 7 |