Szilvalekváros derelye

A gyorsfagyasztott szilvalekváros derelye olyan gyorsfagyasztással tartósított élelmiszer, amely burgonyapehely, liszt, só, víz , gluten keverékéből készült tésztából és a belsejébe helyezett szilvapasztás töltelékből (szilvapaszta, margarin, cukor, liszt, fahéj, víz) áll.
Illat/Íz: A termék összetételére, a burgonyás tésztára és a kellemes illatú szilvalekvárra jellemző.A burgonyás tésztára és a kellemes szilvalekvárra jellemző.
Megjelenés: A derelyére jellemző rombusz alakú,egyenletes felületű tészta, nem alaktalan, mechanikai sérülésektől mentes, összeragadt daraboktól mentes.
Oldalhosszúság:5*5 cm
Tésztavastagság: also:4-5 mm, felső:3-4 mm
Töltelékarány 25%
Állomány:Nem túl kemény, szájban nem tapad, nem ragacsos, nem széteső, jellegzetesen rugalmas, puhasága megfelelő.

Adagnyi egység
Adagnyi egység mennyisége
(g-ban vagy ml-ben kifejezve)
 200 g
Csomagban lévő adagok száma  3 adag / 600 g
Kiszerelési egység/ háztartási  15*600 g
Gasztro  1/10 kg

Főzési eljárás/Tárolás
Idő
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
Elkészítési javaslat
Tűzhely/főzőlap
2-3 perc
100 °C
A szilvalekváros derelyét fagyasztott állapotban a csomagolásban található súlyhoz képest 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 2-3 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg a derelyék feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is, ízlés szerint gyümölcs lekvárral szervírozzuk.
Tárolási javaslat


-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig

Irányadó napi beviteli érték (INBÉ)

Tápanyag INBÉ/Felnőtt
1 adag
% INBÉ
Energia 2000 kcal
349,8 kcal
17
Cukor
90 g 58,8 g 65
Zsír 70 g 1,36 g 2
Telített zsír
20 g 0,56 g 3
Nátrium 2,4 g 0,42 g 7