Hagyományos burgonyanudli

A gyorsfagyasztott burgonyanudli olyan gyorsfagyasztással tartósított élelmiszer, amely burgonyapehely, liszt, só, víz keverékéből készült tésztából áll.
Illat/Íz: A termék összetételére, a sós, burgonyás tésztára jellemző. A sós, burgonyás tésztára jellemző.
Megjelenés: A burgonyanudlira jellemző henger (20-50 mm) alakú, egyenletes felületű tészta, de nagyobb burgonyaszemcsék és kisebb barna foltok előfordulhatnak, nem alaktalan, kissé deformált max. 15 %-ban mechanikai sérülésektől mentes, 15-19 %-a az összeragadt darab.
Méret: hosszúság: kb.3,5 cm
Tésztavastagság: 8-10mm
Állomány:Nem túl kemény, szájban nem tapad, nem ragacsos, nem széteső, jellegzetesen rugalmas, puhasága ,szívóssága megfelelő.

Adagnyi egység
Adagnyi egység mennyisége
(g-ban vagy ml-ben kifejezve)
 200 g
Csomagban lévő adagok száma  5 adag / 1000 g
Kiszerelési egység/ háztartási  10*1000 g
Gasztro  1/10 kg

Főzési eljárás/Tárolás
Idő
Hőmérséklet
(vagy megfelelője)
Elkészítési javaslat
Tűzhely/főzőlap
12-15 perc
100 °C
A burgonyanudlit fagyasztott állapotban a csomagolásban található súlyhoz képest 10-szeres mennyiségű forrásban lévő vízbe helyezzük, és az újraforrástól számítottan 12-15 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk , amíg a burgonyanudlik feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal kiszedjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Beforgathatjuk még darált dióval, mandulával kevert porcukorral is, ízlés szerint gyümölcs lekvárral szervírozzuk.
Tárolási javaslat


-18 °C alatt tárolva a csomagoláson jelzett időpontig

Irányadó napi beviteli érték (INBÉ)

Tápanyag INBÉ/Felnőtt
1 adag
% INBÉ
Energia 2000 kcal
280,2 kcal
14
Cukor
90 g 52,8 g 59
Zsír 70 g 0,4 g < 1
Telített zsír
20 g 0 g 0
Nátrium 2,4 g 0,54 g 22